11 januari 2019
19:00

Guldsmedshytte SK

Referat: HC Örnen - Guldsmedshytte SK

Det blev tyvärr förlust i fredagens match hemma mot Guldsmedhyttan. Slutsiffrorna skrevs tyvärr, för HC Örnens del, till 3-7 i Guldsmedshyttans favör.

Matchen började på bästa sätt för HC Örnen när Daniel Strindlund lite turligt gör 1-0 efter endast 40 sekunder efter att pucken har styrts upp i krysset via en försvarare i Guldsmedshyttan. Efter detta är den första perioden ingen rolig i historia om man är ett Örnen-fan. Guldsmedshyttan lyckas kvittera efter 4.32 när Henrik Andersson sätter pucken snyggt i krysset från nästan ingen vinkel alls. Innan den första perioden är slut har Guldsmedshyttan lyckats göra ytterligare tre mål och således är ställningen 1-4 inför den andra perioden.

HC Örnen gör ett tidigt powerplay-mål genom Daniel Sandberg i början av den andra perioden. Efter reduceringen till 2-4 jobbar HC Örnen in sig i matchen och skapar en del lägen efter att man pressar tillbaka Guldsmedshyttan under långa tider i deras försvarszon. Trots ett bra spel gör man inga fler mål under den andra perioden och ställningen är 2-4 inför den tredje.

I den tredje perioden kommer HC Örnen ut starkt och reducerar till 3-4 efter mål av Robin Eivik. Med cirka fyra minuter kvar av den tredje perioden gör Guldsmedshyttan 3-5 vilket gör att luften går ur spelarna i HC Örnen. HC Örnen gör vad man kan efter detta, dels genom att ta timeout samt att ta ut målvakten. Tyvärr ger inte detta önskvärd effekt utan det är Guldsmedhyttan som utökar sin ledning då man gör två mål i slutet av den tredje perioden. Detta innebär att slutresultatet skrivs till 3-7 och Guldsmedshyttan tar med sig alla tre poängen.

Tyvärr blev det återigen förlust för HC Örnen och detta innebär att gapet upp till Hällefors och Kungsör blir ännu större. Vi vet på förhand att Guldsmedshyttan är ett bra lag och att man måste spela sitt bästa spel större delen av matchen för att ta poäng mot ett lag som Guldsmedshyttan. Hade HC Örnen fått in en kvittering i den tredje perioden hade kanske slutresultatet blivit annorlunda men tyvärr stämde inte riktigt spelet och Guldsmedshyttan gick ifrån istället.

Nu ser vi istället fram mot fredagens match i mixserien då en tur mot Karlstad och specifikt Hammarö står på agendan. Vi hoppas att HC Örnen får ihop ett slagkraftigt och revanschsuget lag och får med sig tre poäng hem till Örebro.